Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Andrzej Stachurski Agnieszka Kubczyk Patrycja Marciniak Przemek Kojak Matykowski anszafr EMILIA2 ... ,,, Ludmila Zan Paul Paul Marcin Kaźmierczak (9988 niezalogowanych)
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
Maciek7 napisał:
Ale na najwyzszego!! Czym sie tak synku podniecasz? Toc w twojej branzy placa ynzynierom srednio 1.07mln kr BRUTTO ROCZNIE!!
www.dn.no/nyheter/energi/2012/03/20/nors...nger-hoyest-i-verden
ty na poczatek dostaniesz max 600k, to po opodatkowaniu bedzie ca. 34k miesiecznie( 11 miechow) To czym sie srasz?

PS tez zem ynzynier ino po lepszj szkolinie i i dzialo sie to w okolicach twojego narodzenia, kiedy trzeba bylo zaliczac logike formalna.Swoja droga ego nieslychane.

Dżentelmen o pieniądzach nie dyskutuje .Jak kolega trzy dekady temu studia na ściąganiu przeleciał to teraz siedzi taki na forum i się żali

Z tego co poznałem świerzaków to 400k i jakoś wniebowzięci po krótkim okresie nie byli, (KOSZTY ŻYCIA) na wyspach podobno lepiej w "kielni zostaje" i i jakoś ich nie widzę teraz w NO.
Druga sprawa nie projektuj na podstawie co ktoś pisze( na pewno jest o jeden dzień dłużej niż ty w NO), a tym bardziej co ci się w głowie uwaliło, bo ktoś coś nabazgrał dla hecy.

Pitolisz jak domorosły psycholog, a nie myślisz jak ktoś kto techniczną szkołę skończył, szukaj opcji byś użył tam już podobne pytania do twojego się pojawiały...

a ta twoja ocenanotopielistyka:

education-portal.com/articles/List_of_To...ls_and_Colleges.html

www.masterstudies.com/Masters-Degree/Mar...-Engineering/Europe/

gdańsk jest na secunda strona, nie twierdzę że to zła uczelnia, ale trochę pokory chłopie, to rynek międzynarodowy i pierwszy lepszy link z batyskafu...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty

(smyrtin)
Wiking
Wybaczcie, ale poziom bufonady kolegi Maćka7 przerasta wszystko. Zero skromności. Pokory człowieku. Znam Polaków z dużo większym doświadczeniem od ciebie co pracują na wysokich stanowiskach, związanych poniekąd z sektorem wydobywczym. Sam pracuję tutaj od pewnego czasu i wcale nie jest tak różowo jak ktoś tam Ci opowiadał. Po pierwsze, to, że masz wykształcenie nie znaczy, że jesteś Panem i Bogiem. Ja też skończyłem PG, i uwierz mi nie było mi łatwo, aby wywalczyć swoje i aby w końcu dostać godną umową. Do tego pracuję na platformach również. Myślisz, że oni bardzo chętnie od ręki Ciebie przyjmą jak nie mają dowodów Twojego doświadczenia ( bądź jego braku ). Próbuj, bo warto, ale nie oceniaj innych w taki sposób, bo w tym momencie jesteś tylko nadętym bufonem. Jestem zadowolony ze swojej pracy, ale nie traktuję ludzi w ten sposób jak Ty, niezależnie czy mają wyższe wykształcenie czy zbijają deski . BTW. OiO to jeden z marniejszych wydziałów na naszej uczelni, w rankingach samej uczelni wypadał tragicznie, do tego kosmiczne limity studentów, co skutkowało zawsze bandą leszczów nawet bez matury z matmy.

Doprawdy już myślałem, że ludzie po studiach spokornieli już, a oni nadal myślą, że ich studia to jakaś złota przepustka do wielkiego dobrobytu. Tylko się nie przejedź z tymi ambicjami, upadek będzie bardzo bolesny.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
504 Posty
Aneta Polak
(anetapolak)
Wyjadacz
smyrtin napisał:
Tylko się nie przejedź z tymi ambicjami, upadek będzie bardzo bolesny.[/quote]

czasami taki bolesny upadek najlepiej działa - zwłaszcza na bufonów
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
kamila oska
(Kamcia)
Wiking
Nie możesz oceniać ludzi na podstawie ich wykształcenia. Troszkę przesadziłeś wywyższeniem swojej osoby. Norwegia cała w sobie jest Piękna. Osobiście zakochałam się w Stavanger. Loty tanie do Gdańska. Wszystko jest. Te piękne małe sklepiki i jeziorko w Centrum. Jak będziesz wozić z PL mięso i piekł sobie sam chleb to wyżyjesz, bo reszta art. nie jest już taka droga.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
Kamcia napisał:
Nie możesz oceniać ludzi na podstawie ich wykształcenia. Troszkę przesadziłeś wywyższeniem swojej osoby. Norwegia cała w sobie jest Piękna. Osobiście zakochałam się w Stavanger. Loty tanie do Gdańska. Wszystko jest. Te piękne małe sklepiki i jeziorko w Centrum. Jak będziesz wozić z PL mięso i piekł sobie sam chleb to wyżyjesz, bo reszta art. nie jest już taka droga.

Bo to mięso i chleb tu drogie?
Schab kupisz za 40-60kr
Piersi z kuraka. Ca 60-70kr
Udka 20kr
Wołowina. 100kr
Chleb od 7do 40 zalezy co sie lubi
Ale jak na te zarobki jak sie poszuka to mozna jeść do oporu i i tak zostanie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok